S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
 

Úvod » Víno » Podľa výrobcu » Winterberg

Víno / Winterberg

Výroba vína sprevádza obyvateľov Skalice a blízkeho okolia od nepamäti. Skalické vinice a vinohrady píšu históriu tejto lokality. Prvé zmienky o vinohradníctve siahajú až do 15. storočia. Pestujú sa tu najmä červené vína. Typickou odrodou pre túto oblasť je Frankovka, ktorú sem priniesli karmelitáni zo severného Francúzska.


EUR
EUR
skladom novinka akcia top produkt

2015, akostné odrodové víno, biele, suché, 0.75l

 

naša cena 7,80 EUR

nie je skladom
novinka
akcia
top produkt


2013, výber z hrozna, biele, sladké, 0.5l

 

naša cena 11,40 EUR

nie je skladom
novinka
akcia
top produkt


2013, neskorý zber, biele, suché, 0.75l

 

naša cena 8,70 EUR

nie je skladom
novinka
akcia
top produkt


2014, akostné odrodové víno, biele, suché, 0.75l

 

naša cena 9,24 EUR

nie je skladom
novinka
akcia
top produkt


2013, neskorý zber, biele, suché, 0.75l

 

naša cena 9,24 EUR

skladom > 5 ks
novinka
akcia
top produkt

Listinné dokumenty dokazujú, že v lokalite, ktorá sa vtedy nazývala nemeckým menom Winterberg, už v roku 1581 začali občania kráľovského mesta Skalica vysádzať vinohrady. Tento názov v pozmenenej podobe pretrváva dodnes, keď sa svah, na ktorom sa stále nachádzajú vinice, nazýva Vintoperk. Z úcty k vinohradníckej tradícii v skalickom regióne a pre zvýšenie prestíže tohto krásneho kraja, sme sa rozhodli pomenovať naše vinárstvo práve týmto historickým menom, Winterberg. Jedinečné. Presne také je každé víno. Aj to dobré, aj vynikajúce, aj také, čo získava ocenenia. Jedinečnosť každého vína vytvárajú tri základné elementy: Zem, Slnko a Ruky. Úrodná vlhká hnedá zem, z ktorej vinič vyrastá a z jej hĺbky berie vlahu, aby ňou vyživila listy a bobule viniča, základnú a zároveň jedinú surovinu potrebnú na výrobu vína. Slnko, ktoré svojimi lúčmi zaplavuje svahy vinohradov a hroznám dodáva sladkosť a farbu, podľa ktorej sa budú vinári na jeseň radovať alebo smútiť. A nakoniec ruky hlavného vincúra, jeho um a skúsenosti, ktorý presne vie, ako sa treba o vinič starať, kedy treba hrozno zozbierať, ako ho správne spracovať a ako ďalej narábať s kvasom a mladým vínom tak, aby sa zachovala akosť vína a víno získalo svoj jedinečný charakter.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ODUwYmE5M