Hrozno bolo zberané z vinohradu Údolie Márie, ktorý je piatym rokom v certifikácii bio. Fermentácia vlastné kvasinky, hrozno macerovalo 2 týždne v otvorených kadiach a následne zrelo 8 mesiacov v dubových sudoch na sedimente. Proste klasika ako predchádzajúce edície, no ročník 2017 je predsa niečím iný. Odstopkovanie hrozna bolo nastavené, aby neboli porušené všetky bobule a časť z nich macerovala vcelku. V neporušených bobuliach prebehol pôsobením vlastných enzýmov rozklad, nazývaný tiež intracelulárna fermentácia. Prevažná časť samozrejme fermentovala klasicky pôsobením kvasiniek. Víno neobsahuje stabilizačné prípravky, nebolo čirené, filtrované a mechanicky namáhané. Do fliaš bolo plnené gravitáciou. Prípadný jemný sediment je prirodzeným javom.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie
2017, výber z hrozna, červené, suché, 0.75l
2015, ľadové víno, ružové, sladké, 0.5l
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0.75l
tabuľková čokoláda, 90g
ENERGY TRANS, spol. s r.o.
Rosina 1057, Rosina 013 22
IČO: 36419869
DIČ: 2021845650
IČ DPH: SK2021845650
tel.: +421 911 82 82 80
e-mail: vinozilina@vinozilina.sk
Vytvorené systémom www.webareal.sk