S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

Úvod » Víno » Víno Magula - Carboniq


        

Víno Magula - Carboniq

2019, bio víno, červené, suché, 0.75l

skladom

 

novinka akcia top produkt

Skladom: 12 ks
Dostupnosť: skladom
bežná cena 19,00 EUR
naša cena bez DPH : 12,25 EUR
naša cena s DPH (20 %):
14,70 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Francúzskom inšpirovaná verzia Modrého Portugalu, vytvorená tradičnou metódou macération carbonique. Počas dvoch týždňov prebiehali v neporušených strapcoch hrozna pod ochrannou atmosférou oxidu uhličitého zložité biochemické procesy, ktorých výsledkom je očarujúca harmónia chuti a vône v ktorej dominujú lesné jahody. Vychutnajte si jeho lahodnú sviežu ovocnosť, prirodzenú jemnosť a pravý suchovský šarm!

Spontánne prekvasené, nečírené, nefiltrované bio víno

Aj keď pojem karbonická macerácia znie veľmi high-tech, v skutočnosti je to pomerne stará technológia, ktorá vznikla náhodou, ako čaro nechceného, keď sa vinári snažili skladovať hrozno vo veľkých hlinených nádobách a všimli si, že hrozno sa im po určitom čase skvapalnilo a prekvasilo na víno veľmi príjemnej chuti. Proces sa potom začal používať cielene najmä v oblasti Beaujolais pod pojmom macération carbonique. Mnohotvárny Portugal je ako stvorený pre tento postup, ktorý využívali aj francúzski tvorcovia prirodzeného nesíreného vína, združení okolo Julesa Chauveta a Jacquesa Néauporta a aj my sme toto vínko vytvorili v duchu naturálnych vín bez čírenia a filtrácie.

Najkrajšie a najzdravšie strapce sa naplnia do tanku z ktorého sa pomocou oxidu uhličitého vytlačil kyslík a ktorý sa uzavrie vekom. V neporušených bobuliach prebieha počas dvoch týždňov pôsobením vlastných enzýmov rozklad, nazývaný tiež intracelulárna fermentácia, ktorá vínu dáva charakteristickú ovocnú chuť a vôňu v ktorej dominuje očarujúca aróma lesných jahôd. Po dvoch týždňoch sa hrozno vyprešuje a kvasný proces rýchlo dokončia kvasinky ktoré na šupkách netrpezlivo čakali na svoju príležitosť kým enzýmy pracovali vo vnútri bobúľ. Zhruba dva mesiace od zberu je víno vďaka kombinácii týchto prirodzených procesov hotové.

Výsledkom mimoriadne rýchlej cesty hrozna z vinohradu do fľaše je svieže a ľahké vínko, ako stvorené na popíjanie od smädu, či už k jedlu alebo len tak pre potešenie v kruhu priateľov.

Toto mladé víno sa vyznačuje  aj tým, že počas ďalšieho vyzrievania vo fľaši získa zaujímavé tvary, štruktúru a hĺbku, pričom nestratí nič zo svojho francúzskeho šarmu…

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Najpredávanejšie

Škótsko, 40%, darčekové balenie, 0.7l

bežná cena 50,00 EUR
naša cena 39,00 EUR
skladom > 5 ks
novinka
akcia
top produkt

Douro, červené víno, sladké, 0.75l

bežná cena 19,00 EUR
naša cena 11,64 EUR
skladom > 5 ks
novinka
akcia
top produkt

2016, bobuľový výber, biele, polosladké, 0.5l

bežná cena 15,00 EUR
naša cena 10,92 EUR
skladom > 5 ks
novinka
akcia
top produkt

Francúzsko, šumivé víno, biele, Brut, 0.75l

bežná cena 39,00 EUR
naša cena 33,00 EUR
skladom > 5 ks
novinka
akcia
top produkt

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZGQ5M